Kenneth E. Hagin

Kenneth E. Hagin

Kenneth E. Hagin közel hetven évig szolgált, miután 17 éves korában Isten csoda által meggyógyította szívbetegségből és gyógyíthatatlan vérbetegségből. Jóllehet, Hagin tiszteletes 2003-ban hazaköltözött az Úrhoz, a szolgálat, amit létrehozott, továbbra is tömegek számára jelent áldást világszerte.

A Kenneth Hagin Ministries szolgálatai közé tartozik a the Word of Faith című ingyenes folyóirat, a Rhema Bible Training College bibliaiskola, a Rhema Alumni Association diákszövetség, a Rhema Ministerial Association International, a Faith Library Publications kiadó, a Rhema Correspondence Bible School levelező bibliaiskola és a Rhema Prison Ministry börtönszolgálat. Hagin tiszteletes fia és menye, Kenneth W. és Lynette Hagin a Rhema Praise című, hetente sugárzott tévéműsor és a Rhema for Today című, hétköznapokon sugárzott rádióműsor házigazdái, valamint Living Faith Crusades néven konferenciákat szerveznek világszerte.

Kenneth W. Hagin

Kenneth W. Hagin

Kenneth W. Hagin a Kenneth Hagin Ministries elnöke, valamint a Rhema Bibliai Gyülekezet pásztora Broken Arrow-ban (Oklahoma állam) és az Oklahoma Cityben alapított helyi közösségben. Minden alkalmat megragad arra, hogy másoknak is átadja a „Legyőzhetetlen vagyok, és nem adom fel” hozzáállást. Hagin tiszteletes több mint 50 éves szolgálatát helyettesítő pásztorként és utazó evangélistaként kezdte. A világ minden táján Rhema Bibliaoktató Központokat alapított és épített fel. Hagin tiszteletes a házigazdája az évenként megrendezett A Call to Arms® (Fegyverbe!) férfikonferenciának, feleségével, Lynette-tel pedig együtt vezetik a Rhema Praise (Rhema dicséret) című heti tévéprogramot, és az egész Egyesült Államokban sugárzott Rhema for Today (Mai Rhema) című, minden hétköznap hallható rádióműsort. Továbbá Living Faith Crusades (Élő Hit Hadjáratok) néven konferenciákat is szerveznek, hirdetve a hit és a gyógyulás üzenetét a világnak.

Hagin tiszteletes – betöltve Isten sürgető elhívását arra, hogy felkészítse az Egyházat a Vele átélt mélyebb megtapasztalásokra – nagy hangsúlyt fektet a hit, a gyógyulás és más életbevágó témák kulcsfontosságú szellemi igazságaira. Erőteljes gyógyító kenettel szolgál, és szolgálata segít bevezetni a hívőket Isten dicsőségének mélyebb megtapasztalásába.

Mrs. Oretha Hagin

Mrs. Oretha Hagin

Oretha Hagin 1918. november 2-án született, a vidéki életmódot folytató Collin megyében, Texas államban, Elbert Harvey Rooker és Savannah Elizabeth McCormick Rooker gyermekeként. A családi farmon nőtt fel, körülvéve apja rajongó szeretetével.
1938. november 25-én Oretha feleségül ment Kenneth E. Haginhez, az ifjú prédikátorhoz, aki akkor egy közeli településen, Tom Beanben pásztorolt egy, az Isten Gyülekezeteihez tartozó kis közösséget. Kenneth és Oretha röviddel ezután a texasi Farmersville-be költözött, ahol 1939 szeptemberében megszületett első gyermekük, Kenneth W. Őt hamarosan követte Haginék második gyermeke, a Pat nevű leány, 1941 márciusában.
1941 és 1949 között Kenneth Hagin több gyülekezetet pásztorolt, és utazó szolgálatot is végzett. Ezekben az években Oretha mindig ott állt férje oldalán, vele utazott, amikor csak lehetett, és segített neki a szolgálatban.
1949-ben, Kenneth Hagin az Úr vezetése nyomán leköszönt utolsó gyülekezetéből és utazó szolgálatba kezdett. Oretha többnyire otthon maradt a gyerekekkel: állandó Isten szerinti hatást gyakorolt rájuk, miközben szigorúan, ugyanakkor szeretettel nevelte őket. Oretha erős jelleme, bölcs vezetése és állhatatos szeretete erős befolyást jelentett a gyermekei életében cseperedésük éveiben, amikor apjuk nem lehetett velük, így jelentősen formálta Ken és Pat személyiségét, valamint segítette felkészülésüket azokra a messzeható szolgálatokra, amelyeket ma vezetnek.
Oretha életében folyamatosan látható volt a mindhalálig tartó elkötelezettség Isten mellett, mély szeretete és tisztelete férje iránt, akivel 64 évet élt együtt, valamint törhetetlen akaratereje, ami soha nem adta fel, és nem engedett utolsó földi lélegzetvételéig. Oretha Haginre, akit szeretettel „Mamának” szólítottak sokan, akiknek az évek során szolgált, mindig odaszánt és jóindulatú asszonyként fognak emlékezni, aki szolgálta Istent, istenfélő feleség és szerető anya, majd később nagymama volt.
Oretha engedelmeskedett: hűségesen szolgált férje oldalán több mint hatvan évig, Kenneth és Oretha pedig közös engedelmességgel kinevelt szellemi gyermekeket a világ minden részén. Mindennek köszönhetően most világszerte sok ezer szellemi gyermekük hirdeti a hit és engedelmesség üzenetét, illetve szolgál ennek az üzenetnek a szellemében, megszabadítva a foglyokat, és az örökkévalóságig ható változásokat előidézve emberek életében.

Patsy Cameneti

Patsy Cameneti

Patsy Cameneti tanító szolgálata, mely 1977-ben indult, friss és naprakész maradt. Patsy életét és szolgálatát az Isten megismerésére irányuló törekvés jellemzi, ami sokakat inspirált arra, hogy ők maguk is valóságos és szenvedélyes kapcsolatot fejlesszenek ki az Úrral. Patsy gyakran szolgál az imádkozás témájában. A férjével, Tonyval együtt Brisbane-ben élnek, ahol a Rhema Ausztrália igazgatóiként, és a Rhema Családi Gyülekezet pásztoraiként szolgálnak.
További információért kérjük, látogasson el a camenti.net weboldalra.