Mrs. Oretha Hagin

Oretha Hagin 1918. november 2-án született, a vidéki életmódot folytató Collin megyében, Texas államban, Elbert Harvey Rooker és Savannah Elizabeth McCormick Rooker gyermekeként. A családi farmon nőtt fel, körülvéve apja rajongó szeretetével.
1938. november 25-én Oretha feleségül ment Kenneth E. Haginhez, az ifjú prédikátorhoz, aki akkor egy közeli településen, Tom Beanben pásztorolt egy, az Isten Gyülekezeteihez tartozó kis közösséget. Kenneth és Oretha röviddel ezután a texasi Farmersville-be költözött, ahol 1939 szeptemberében megszületett első gyermekük, Kenneth W. Őt hamarosan követte Haginék második gyermeke, a Pat nevű leány, 1941 márciusában.
1941 és 1949 között Kenneth Hagin több gyülekezetet pásztorolt, és utazó szolgálatot is végzett. Ezekben az években Oretha mindig ott állt férje oldalán, vele utazott, amikor csak lehetett, és segített neki a szolgálatban.
1949-ben, Kenneth Hagin az Úr vezetése nyomán leköszönt utolsó gyülekezetéből és utazó szolgálatba kezdett. Oretha többnyire otthon maradt a gyerekekkel: állandó Isten szerinti hatást gyakorolt rájuk, miközben szigorúan, ugyanakkor szeretettel nevelte őket. Oretha erős jelleme, bölcs vezetése és állhatatos szeretete erős befolyást jelentett a gyermekei életében cseperedésük éveiben, amikor apjuk nem lehetett velük, így jelentősen formálta Ken és Pat személyiségét, valamint segítette felkészülésüket azokra a messzeható szolgálatokra, amelyeket ma vezetnek.
Oretha életében folyamatosan látható volt a mindhalálig tartó elkötelezettség Isten mellett, mély szeretete és tisztelete férje iránt, akivel 64 évet élt együtt, valamint törhetetlen akaratereje, ami soha nem adta fel, és nem engedett utolsó földi lélegzetvételéig. Oretha Haginre, akit szeretettel „Mamának” szólítottak sokan, akiknek az évek során szolgált, mindig odaszánt és jóindulatú asszonyként fognak emlékezni, aki szolgálta Istent, istenfélő feleség és szerető anya, majd később nagymama volt.
Oretha engedelmeskedett: hűségesen szolgált férje oldalán több mint hatvan évig, Kenneth és Oretha pedig közös engedelmességgel kinevelt szellemi gyermekeket a világ minden részén. Mindennek köszönhetően most világszerte sok ezer szellemi gyermekük hirdeti a hit és engedelmesség üzenetét, illetve szolgál ennek az üzenetnek a szellemében, megszabadítva a foglyokat, és az örökkévalóságig ható változásokat előidézve emberek életében.

Recent Comments
Archives